Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Szamárfül Fesztivál

hu

Akadálymentesség

Akadálymentes megoldások a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A Zsolnay Kulturális Negyed egész területe és legtöbb kiállítása akadálymentesített, ám műemlékvédelmi okokból a Zsolnay Mauzóleum belső tere, valamint a negyed egyes helyszínei kivételt képeznek ez alól.

 

A Negyed több pontján tájékozódást segítő térképeket találhatnak a látogatók, valamint az Infopontokon ezek ingyenes, papír alapú verziója is elérhető, melyeken az akadálymentes útvonalak is feltüntetésre kerültek, rózsaszín, szaggatott vonallal.

 

A Negyed sétányain és terein nagy a szintkülönbség, így a mechanikus székkel közlekedő mozgáskorlátozottak mellé ajánlott a kísérő. Az épületeken belül liftek segítik az emeletek közti közlekedést.

Megközelítés, akadálymentes parkolási lehetőségek:

 

Személyautóval a 6-os útról, a belváros irányából hajthat a Zsolnay Negyed déli oldalán, a Zsolnay Vilmos utca 16. szám alatt található 210 férőhelyes, ingyenes parkolóházba, melyben kerekesszékeseknek fenntartott parkolóhelyeket biztosítunk.

 

Innen a Room Bistro aljában található lift segítségével egyszerűen átjuthat a Negyed azon részére, ahol a kiállítások is találhatók.

 

Emellett- előzetes bejelentkezés és kérés alapján- a Negyed területén belül is van lehetőség parkolásra az arra kijelölt helyeken. Ezen esetekben a Felsővámház utca felől valamint a Major utcai bejártnál hajthatnak be.

Akadálymentes mosdók a Negyed területén:

 

Összesen hat helyszínen található akadálymentes mosdó, különböző épületekben és emeleteken, melyek könnyen megközelíthetőek.

 

Hol vannak pontosan?

- A Látogatóközpontban
- A Gyugyi-gyűjtemény szecessziós szintjén
- A csúszdánál lévő játszótér melletti épületben (amennyiben ezt a mosdót vennék igénybe, a Major utcai portán kérhetik el a kulcsot)
- Az E78-as épületben a mosdóknál
- A Család-és Gyártörténeti Kiállítás épületében
- A Kézműves Boltok utcáján található mosdóknál

Támogatók